Klinggruppen är ett geografiskt ganska utspritt företag där våra medarbetare ibland bor i Boden, ibland i Skåne, ibland i Finland och ibland någonstans emellan dessa ytterligheter.

Detta har gjort att vi (med undantag för oss som utgår från huvudkontoret) har ganska svårt att träffa kollegorna på en lunch. Istället har vi skapat ett antal chattrum där våra säljare kan samlas under dagarna och dela med sig av sina erfarenheter, problem, framgångar och ideér och glassbilder.

Dessa olika forum har sedermera utvecklats till att bli fristående grupper med både gemensamt och exklusivt innehåll, där det som skrivs är kurerat och anpassat efter respektive målgrupp, division eller varumärke. Det fantastiska i kråksången är hur otroligt fin gemenskap mellan personalen som skapats genom dessa (från början tänka som rent informationsbärande) forum.

Varje dag är ett under i mängden positiv energi som skapas och delas mellan alla kollegor, där det är helt naturligt att dela med sig av allt som kan vara gruppen till gagn. Både arbetsrelaterat och nya smarta rutiner men även lyckönskningar, uppskattning för varandras förmågor och lovord när någon gjort något enastående bra under arbetsveckan. Det delas bilder på oss själva, varandra, från kundbesök, på nöjda kunder, hur våra artiklar blir demonstrerade och monterade ute hos våra kunder och ibland bara dela en länk till någonting inspirerande!

Extra härligt är det att se hur våra medarbetare tar helt egna initiativ och skapar fristående ”testpatruller” som analyserar, utvärderar och sedan konkretiserar enskilda produkters funktion, fördelar, användningsområden och eventuellt vad vi kan utveckla vidare.

Sammantaget är våra chattgrupper någonting som vi tar för givet, som en naturlig del av arbetsdagen och som någonting som är absolut livsviktigt för att utveckla och bibehålla företagskulturen inom Klinggruppen. Bästa av allt, det är helt gratis!

Så ett stort tack till alla som varje dag hjälper till att hålla humöret på topp, att visa varandra uppskattning och även alla stöttande kollegor som hugger i när det är tufft ibland.

(Detta inlägg är inte sponsrat av Whatsapp, fast vi borde kanske få en slant när saken ändå är uppe på tapeten).

Vid pennan.
Henrik Åkerlund