I skrivande stund försöker vi smälta alla intryck och upplevelser från helgens fantastiska jubileumskonferens i Sälen. Vi har skrattat, gråtit (glädjetårar), tränat, festat, firat, dansat, bowlat, åkt skidor, spelat pingis, utbildat oss och skapat ny levande energi.

Det är en logistisk utmaning att planera resvägar till Sälen och med tanke på vår nyligen omarbetade hållbarhetspolicy kan vi inte riktigt flyga in alla medarbetare direkt till den nybyggda flygplatsen, då vi givetvis måste ta vårt ansvar för miljön.

Klings kom fram först (för de var de enda som visste att det var en tävling) och oavsett färdväg och fordon var vi taggade till tänderna när vi satte igång efter lunch med ett välfyllt eftermiddagspass.

Under färden hade hela bolaget fått fundera på förbättringspunkter som vi som bolag kan fokusera på under 2020. Som bekant har vi varit lite kaxiga i vår kommunikation och haft som ambition att bli störst i branschen 2020.

Vi är inte riktigt där än så istället för att dra till med en ny storslagen plan tog vi ett steg tillbaka och tittade på nuläge, dåtid och framtid. Vi enades sedan i den högst verklighetsförankrade och praktiska ambitionen att bli bättre. Vilket resulterade i en otroligt insiktsfull och givande presentation inom ett antal områden. Vi gjorde därefter en omröstning och har nu fått både konkreta och riktade förutsättningar för att kunna fokusera på rätt saker under hela året.

Någonting som är ytterst relevant och viktigt för både oss och för alla våra medmänniskor är att vi på Klinggruppen tar ansvar. Vi har en blomstrande första-hjälpen division som utbildar hundratals människor varje år i livräddande åtgärder vid hjärtstopp. I år var tredje året i rad som vi alla gick denna utbildning, som sedan ger ett certifikat som sträcker sig ett år framåt. Det är därför viktigt att man gång på gång blir påmind om vad som gäller och hur viktigt det är att veta vad man ska göra när olyckan är framme. Ni får mer än gärna kontakta info@klinggruppen.com så hör vi av oss och berättar mer om våra livsviktiga utbildningar.

Efter en knivskarp avrundning på fredagen bytte hela konferensen fokus och vi sadlade om till fest. Dagen till ära hade vi bokat pistmaskin uppför backen för att ta oss till toppen där en prunkande och storslagen fondue-buffé väntade. En bit in i middagen följde sedvanlig prisutdelning och hyllning av våra fantastiska medarbetare som varje dag gör dagarna lite lättare för våra kunder och övriga medarbetare.

Det kanske finaste priset av alla, Årets medarbetare, gick väldigt välförtjänt till Shaun Rickardson, som på ett knappt år gjort sig helt oumbärlig på fler och fler ansvarsområden. Inte ett öga var torrt under det storslagna hyllningstalet såväl som efterföljande tacktal.

Lördagen var helt dedikerad till lek och bus i pisten och efterföljande afterski. Som tur var hade vi ingen som bröt ben eller armar och alla verkade njuta till fullo av den krispiga fjälluften. Vi hann även med lite välbehövlig Klingis-pingis innan middagen som avnjöts under mycket trevliga former. Det var ett lyckligt och omtumlat gäng som puttrade hem genom Sverige under gårdagen med en mängd känslor, tankar och nya idéer bredvid pjäxorna i bagaget.

Största drivkraften nu är att konkretisera och fokusera våra resurser på att bli ännu bättre som leverantör, arbetsgivare och som företag. Vi drivs av utveckling och engagemang och gör vårt yttersta för att skapa en så bra arbetsmiljö för våra kunder och medarbetare som det bara går. Så ett stort tack till alla som hjälper oss att bli bättre på ett eller annat sätt!

Känner du eller känner du någon som vill ha ett roligt, givande, omväxlande och personligt utvecklande yrke med mycket frihet, eget ansvar och möjlighet att få vara dig själv? Ett yrke där du kan vara stolt över dina produkter, dina fantastiska kollegor och där du får möjlighet att vara med och utveckla bolaget framåt så är det hög tid att göra dig till känna. Vi lägger nämligen nu i högsta växeln för 2020 och fokuserar helhjärtat på att vidareutveckla våra produkter, våra tjänster, vår personal och vår mission. Skicka ett mail till work@klinggruppen.com så tar vi det därifrån!

Välkommen till Klinggruppen: Lite Snabbare-Mycket Bättre!

//Henrik Åkerlund